Guatemala Santa Isabel, Kahvin hedelmäliha 150g (Cascara)

4,90  sis. alv.

Tämä luonnonmukaisesti viljelty cascara tulee Guatemalasta. Cascara on kuivattujen kahvimarjojen kuorista valmistettava hauduke. Juomassa on korkea kofeiinipitoisuus, paljon antioksidantteja sekä kuituja. Maku muistuttaa paljon rypälemehua sekä kuivatuista hedelmistä tehtyä kiisseliä.

 

Ladataan arvosteluja …

Arvostele tuote

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , ,

Kuvaus

Alue: Fraijanes, Guatemala
Tuottaja:
Alex Keller
Lajike: Anacafe 14, Sarchimor, pache
Kasvukorkeus: 1100 – 1300m
Prosessointi: Washed

Santa Isabel kahvitilalta tuleva cascara on lajikkeeltaan Anacafe 14:sta, Sarchimoria ja Pachea. Kahvia kasvattaa Martin ja Alexander Keller. Tilan maaperä on vulkaanista ja mineraalirikasta.

Sadonkorjuun jälkeen kahvimarjat kuivataan varjoisassa paikassa kahvipedeillä suoralta auringonvalolta suojattuna. Kuivaus kestää 20 päivää, jota seurataan tarkasti.

Kuivauksen jälkeen kahvimarjat viedään pesuasemalle, jossa ne pulpataan ja kuivataan. Pulppauksen jälkeen saadaan kahvin hedelmälihaa sekä kuorta, joka vielä kertaalleen pestään ja lopputuloksesta tulee cascaraa.

Cascara on uuselintarvike, joka syntyy kahvin prosessoinnin yhteydessä. Sitä on käytetty vuosisatoja alkuperämaissa mm. luonnollisena lannoitteena, erilaisissa haudukkeissa sekä napostelussa sellaisenaan. Korkean kofeiinipitoisuuden (110mg/L) myötä sillä on myös piristäviä vaikutuksia, eikä sitä siksi suositella lapsille tai raskaana oleville naisille.

Kahvin hedelmälihaa voidaan pitää myös superfoodina, jossa on jopa 8x enemmän antioksidantteja kuin mustikassa. Sillä on veren sokerien hallintaa edistäviä vaikutuksia ja se vähentää rasvamaksan syntymistä. Toimii myös luontaisena piristävänä boosterina.

Käyttötarkoituksia on monia kuten haudukkeena (kuuma ja kylmä), leivonnassa, ruoanlaitossa esim. siirapeissa / kastikkeissa / marinadeissa jne.

Annostus 6g cascaraa, 1dl 85-90 asteista vettä ja uuttoaika 6min. Suosittelemme kokeilemaan myös omia reseptejä. Liian kuuma vesi luo kitkeriä makuja.

 

 

 

Lisätiedot

Koko

150g