Kuvaus
Alue: Cauca, Kolumbia
Lajike: Caturra, Castillo, Colombia
Kasvukorkeus: 1700-1900m
Prosessointi: Natural / Sugar cane decaf
Tämä kahvi tulee Piendamósta, Caucasta, Central Cauca Association for Peacelta (ACC). Korkealaatuisesta kolumbialaisesta natural-prosessoidusta kahvipavusta poistetaan kofeiini käyttämällä ns. sokeriruokomenetelmää. Pavut poimitaan erittäin kypsinä, jotta pavun sokeripitoisuus on tavallista korkeampi.
Kofeiinin poistamiseksi kahvipavut pestään useaan kertaan fermentoidusta sokeriruo’osta ja etikkahaposta muodostetussa etyyliasetaatti-liuoksessa kunnes tarvittava määrä kofeiinista on poistettu. Tämän jälkeen kahvi puhdistetaan kaikesta ylimääräisestä etyyliasetaatista matalapaineista höyryn virtausta käyttäen. Lopuksi kahvi kuivataan 10-12% kosteustasolle ja jäähdytetään huoneenlämpöiseksi.