Kuvaus
Alue: Mbeya Region, Tansania
Lajike: Bourbon, Kent
Kasvukorkeus: 1600m
Prosessointi: Washed
Mbeyan alue etelä-Tansaniassa on tunnettu hyvin kahvinviljelyyn soveltuvasta maaperästään. Alue on siitä jokseenkin poikkeuksellinen että suurin osa kahvista kasvaa korkeilla tasangoilla jyrkkien rinteiden sijaan. Kesäisin olosuhteet ovat intensiivisen auringon sävyttämiä, talvella taas koetaan erittäin voimakkaita sateita.
Suurin osa alueen viljelijöistä omistaa korkeintaan 2 hehtaaria kahviviljelmiä, mutta monet kasvattavat myös maissia sekä soijaa omiin tarpeisiinsa. Täällä kahvinviljely on pääosin käsityötä ja kypsät kahvimarjat poimitaankin aina käsin. Poimitut kahvimarjat lähetetään viljelmiltä eteenpäin keskitetyille pesuasemille, joilla työskentelee vaihtelevasti 10-80 AMCOS-järjestön viljelijää. Näillä pesuasemilla kahvi prosessoidaan ja valmistellaan eteenpäin lähettämistä varten.