Kuvaus
Alue: Cauca, Kolumbia
Lajike: Mixed
Kasvukorkeus: 1700-2000m
Prosessointi: Washed/Sugar Cane Decaf
Paahtaja: Joel Marttala
Korkealaatuisesta kolumbialaisesta kahvipavusta poistetaan kofeiini käyttämällä ns. sokeriruokomenetelmää. Pavut höyrytetään ensin matalassa paineessa, jonka jälkeen ne kostutetaan kuumalla vedellä niiden paisuttamiseksi ja pehmentämiseksi. Tämä valmistelee pavut kofeiinin hydrolyysiin.
Kahvipavut pestään useaan kertaan fermentoidusta sokeriruo’osta ja etikkahaposta muodostetussa etyyliasetaatti-liuoksessa kunnes tarvittava määrä kofeiinista on poistettu. Tämän jälkeen kahvi puhdistetaan kaikesta ylimääräisestä etyyliasetaatista matalapaineista höyryn virtausta käyttäen. Lopuksi kahvi kuivataan 10-12% kosteustasolle ja jäähdytetään nopeasti huoneenlämpöiseksi.