Kuvaus
Alue: Apaneca – Ilamatepec, El Salvador
Viljelijä: Andres Salaverria
Lajike: SL-28
Kasvukorkeus: 1350 – 1450m
Prosessointi: Anaerobic Natural
Tämä upea kahvi tulee San Franciscon tilalta, Apanecasta, Ilamatepecin alueelta, El Salvadorista. Kahvintuottaja Andres Salaverrialla on ollut intohimo kahvin viljelyyn lapsesta saakka ja hän on jo viidettä sukupolvea perinteikkäässä kahvinviljelyperheessä. Hänen sukunsa on kasvattanut kahvia neljällä eri alueella kahvia jo sadan vuoden ajan.
Tämä SL-28 on käynyt tarkoin kontrolloidun fermentoitumisprosessin (anaerobic) kahvin makeiden piirteiden korostamiseksi. Fermentointiprosessi on kestänyt yli 300 tuntia. Tämän jälkeen se on kuivattu ulkona vuoristossa niin sanottua Mountain Dry-tekniikkaa käyttäen. Tässä tavassa kahvi kuivataaan tavallista paksummassa kerroksessa ja aina kun kerroksen paksuus lisääntyy niin sitä siirretään korkeammalle vuoren rinteellä. Paksumpi kerros hidastaa kuivumista ja samalla nostaa lämpötilaa ja fermentoinnin intensiteettiä. Tämän tuloksena kahvissa on usein enemmän hedelmäisiä piirteitä, sekä hapokkuutta.