Paahtimon uudet tuulet

Kiire, kiire ja kiire. Valitettavasti blogiin kirjoittelu ei ole ollut prioriteettilistalla ensimmäisten joukossa. Paahtimolle on tulossa muutoksen tuulia ja sen puolesta on ollut omia haasteitakin. Se on työllistänyt paljon ja rajoittanut muita tekemisiä. Oikeastaan uuden kahvin saapuminen oli se pieni herättäjä, joka tarvittiin, että saadaan postausta tänne kirjoiteltua. Kuitenkin sitä kautta pystyn kertomaan kahvista enemmän vaikka tällä kertaa kahvista ei niin paljoa historiaa ole saatavilla. Myös se tieto on aina täällä saatavilla. Toivottavasti jo tiesit Kahween toimivan läpinäkyvästi ja avoimesti kaikessa.

Paahtimon tilanne

Jos olet seuraillut Kahwen some-kanavia tiedätkin jo, että paahtimolle on tullut uusi Turkkilainen Garantin 5kg paahdin. Pitkään on ollut jo tarve suuremmalle paahtimelle, mutta ei ole ollut oikea aika tehdä investointia. Pienellä paahtimella paahtaminen vei todella paljon aikaa ja käytännössä vaikeutti kaikkea muuta tehtävää, joita paahtimon pyörittämisessä tarvitsee tehdä.

Jokatapauksessa uusi paahdin on nyt käytössä. Usko tai älä, se ei mennyt aivan niinkuin oli suunniteltu. No, paahdin saatiin ajallaan Tampereelle ja se haettiin Voikkaalta Inka Paahtimolta. Kuljetus meni oikein näppärästi ja hyvin mahtui ovi-aukoista sisälle. Ongelmat tulikin siinä kohtaan vastaan kun tarvittiin voimavirtaa. Tämän hetkisiin tiloihin ei ollut järkevää tehdä liian isoja remontteja, joten sähkäri joutui miettimään vaihtoehtoisia tapoja sen toteuttamiseen. Näissä tiloissa ei olla 6kk pidempään. Siitä tuli ylimääräistä päänvaivaa, mutta onneksi sekin loppujen lopuksi saatiin järkevästi toteutettua. Myös tilat eivät ole aivan optimaaliset tuon kokoiselle paahtimelle ja vaatii enemmän suunnittelua paahtojen toteuttamiseen.

Kaikelle oli tarkka aikataulutus ja se loi painetta. Viikottaisia tilauksia on x määrä ja myös muita halukkaita on Kahweelle. Viikottain on kuitenkin suotavaa pyrkiä myymään lisää. Samalla alkoi loppumaan raaka-pavut, koska uuden kahvin toimitus oli lähes 2viikkoa myöhässä. Mikä voi olla pahinta paahtimolle kuin olla ilman paahdinta ja kahvia… Samoihin aikoihin oli myös tiedossa yli viikon mittainen katkos kahvin toimitukselle. Valtio oli keksinyt muuta puuhaa sille ajalle. Toisaalta, maanpuolustus aktiiviselle reserviläiselle ei ollut pahitteeksi, mutta firman pyörittämisen kannalta haasteellista.

Kaikkeen näihin lisäksi vielä kaikkein tärkein asia eli perhe. Se ei saa jäädä taka-alalle ja olenkin usein puhunut etten firma-asioita tee iltaisin, mutta onneksi puolisoni on antanut täyden tuen sille. Tuo Love Island ei ole ihan oma ohjelma, jota seuraan, joten silloin on hyvä naputella rästihommat. Kasaantuneet asiat ovat usein ne mitkä työllistää pääkoppaa eniten.

Kiitollinen & onnellinen :)

DSC_0025.jpg
IMG-20190925-WA0004.jpg